Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft Office-kennis nog steeds vereiste voor veel banen bij Google

Die ontdekking deed GeekWire. Na een reportage in de New York Times over de imposante rij klanten die Google het afgelopen jaar voor zijn kantoorsuite wist te werven, besloot GeekWire te kijken of Google zelf al helemaal over is op zijn eigen Google Apps.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Tientallen vacatures waarvoor Office-kennis nodig is

De methode is simpel. Google gebruikt zijn eigen zoekmachine om zijn banenportaal Google Jobs te doorzoeken. In plaats van te zoeken naar een baanomschrijving, kun je dus ook kiezen voor bijvoorbeeld Excel als zoekterm. Wie dat doet, ziet op de huidige datum (28 december 2012) 131 vacatures bij Google geadverteerd waarvoor kennis van Excel een vereiste is, danwel een pré. PowerPoint-kennis is gewenst bij 57 (deels met de Excel-functies overlappende) banen. En kennis van Microsoft Word is vereist of gewenst voor een 15-tal banen, waarvan veel in de hoek personeelszaken.

Google Apps voorzien kennelijk niet in alle wensen en eisen

De cijfers zeggen niets over de mate waarin Google voor zijn bedrijfsprocessen afhankelijk is van Microsofts Office. Op het vacaturebestand bij Google lijkt het niet om heel grote getallen te gaan. Na 1020 vacatures opgelepeld te hebben, houdt de zoekmachine ermee op. Maar vacatures zeggen natuurlijk niet alles over de mate waarin Google-medewerkers met bepaalde software werken. In ieder geval is de conclusie onontkoombaar, dat de extra functionaliteit van de kantoorapplicaties van de grote concurrent ook voor Google onmisbaar is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in