Overslaan en naar de inhoud gaan

Britse overheid wil drempels cloud computing slechten

Volgens de Britse Technology Strategy Board, een agentschap dat innovatie in Engeland wil bevorderen, zijn er drie overkoepelende kwesties die de adoptie van cloud computing in veel organisaties in de weg staan. Dat zijn interoperabiliteit, veerkracht van gegevens en zekerheid van identiteit. Het agentschap heeft dertien projecten geselecteerd voor financiering die moeten aantonen hoe nieuwe of verbeterde waardeketens en –netwerken aangelegd kunnen worden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ook moeten de projecten laten zien waar de waarde vergroot kan worden door innovatieve informatie, content en clouddiensten aan te bieden.

Buitengewone groeipotentie gebruiken

“De markt voor clouddiensten groeit jaarlijks met 26 procent,“ zegt Iain Gray, chief executive van de Technology Strategy Board. “Het is een terrein met buitengewone groeipotentie. Het vinden van de juiste balans tussen vertrouwen en flexibiliteit, zonder de beveiliging te compromitteren, is van vitaal belang.” De TSB wil Britse aanbieders van cloudinfrastructuur en uitbestede IT-diensten helpen om samen de uitdagingen die cloud computing in het Verenigd Koninkrijk in de weg staan, uit de weg te helpen. Doel is om de Britse bedrijven een groter deel van de groeiende markt te helpen veroveren.

Tien gezamenlijke onderzoeksprojecten, geleid door bedrijven en organisaties als BAE Systems, de BBC, Jaguar Land Rover, Telefónica UK, krijgen samen 4,74 miljoen pond. Drie snelle projecten die niet langer dan een jaar mogen duren krijgen elk 75.000 pond. Deze staan onder leiding van AIMES Grid Services CIC, Metrarc en ThinkingSafe.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in