Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman Google: Android wint strijd van Apple

In een interview met financieel persbureau Bloomberg maakt Schmidt een vergelijking met de vroegere tweekamp tussen Microsoft en Apple op de pc-markt. Hij ziet in de huidige wedloop rond mobiele apparatuur “een reusachtige platformverandering” van dezelfde schaalgrootte als 20 jaar geleden tussen Windows en Mac OS. Google rekent erop dat steeds meer gebruikers hun traditionele pc aan de kant zetten ten gunste van mobiele apparatuur.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Marktaandeel opgelopen tot 72 procent

Triomfantelijk stelt Schmidt – in april 2011 opgevolgd door Larry Page als CEO - vast dat de sterke vraag naar smartphones met Android het marktaandeel van Googles besturingssysteem heeft opgestuwd naar 72 procent in het 3e kwartaal. Elke dag activeren klanten meer dan 1,3 miljoen nieuwe Android-toestellen, aldus Schmidt. Apple, dat ruim 5 jaar geleden een pioniersrol speelde met de iPhone, is teruggezakt naar 14 procent marktaandeel.

Gratis aanbieden Android werpt vruchten af

De strategie om Android gratis beschikbaar te stellen aan fabrikanten van smartphones en tablets lijkt vruchten af te werpen om het platform van Google te populariseren. Google geeft zo weliswaar potentiële omzet prijs aan zijn hardwarepartners, maar het kan op langere termijn de vraag naar online-diensten en advertenties aanjagen.

Schmidt zegt onverbloemd dat de aanpak van Google erop is gericht “de koek groter te maken”. Het eindresultaat is volgens hem een platform dat “bij de gratie van open systemen niet volmaakt gecontroleerd en beheerd wordt”.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in