Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe WordPress heeft eenvoudiger mediabeheer

WordPress heeft niet te lijden van de populariteit van Facebook, Twitter en andere microblogsites, zegt WordPress-oprichter Matt Mullenberg tegen VentureBeat. De gratis gehoste versie WordPress.com heeft inmiddels meer dan 400 miljoen unieke bezoekers per maand.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Ook het gebruik van de opensource-software, waarmee ISP's en website-eigenaren op hun eigen servers een blogdienst aanbieden, neemt nog altijd toe. Naar schatting voegt die toepassing van de software nog zeker 400 miljoen maandelijkse gebruikers toe.

Mediabeheer verbeterd

In de nieuwste versie pakt WordPress een zwakte aan die het content-managementsysteem al sinds het begin heeft: de manier waarop beeldmateriaal kan worden toegevoegd. Met de nieuwe uploadbox kan de gebruiker nu middels een sleephandeling één of meer plaatjes tegelijk aan de beeldbank toevoegen en vervolgens de alt-tekst en beschrijving.

Bij het selecteren van een of meer afbeeldingen bij een blog, verschijnt nu een overzichtelijke lightbox met de thumbnails van alle afbeeldingen in de beeldbank waaruit de blogschrijver een selectie kan maken. "Mediabeheer is lange tijd een punt van frictie geweest. We hebben goed geluisterd en veel nagedacht bij het uitwerken van dit nieuwe systeem", zei Mullenberg.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in