Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT-werk enorm populair onder freelancers

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 4,3 miljoen online gebruikers van Freelancer.com, naar eigen zeggen de grootste marktplaats voor outsourcing en crowdsourcing ter wereld. Het online platform heeft een ranglijst gemaakt van de vijftig snelst groeiende freelance-domeinen. In de ranglijst die dat opleverde staan opvallend veel ICT-werkzaamheden.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het wemelt van de IT-termen

Het overtypen van data staat op de eerste plaats, maar daarna komen we IT-termen tegen als HTML5 (nummer 2), eBay (nummer 3), jQuery/Prototype (nummer 4), Wordpress (nummer 5), user interface/informatiearchitectuur (nummer 7), PHP (nummer 10). Ook buiten de top10 wemelt het van de IT-termen, zoals MySQL, webdesign, Android, HTML, sociale netwerken, softwarearchitectuur, e-commerce, mobiele telefonie en Facebook. Daarnaast staan er veel programmeertermen in de top50.

Drie trends

Freelancer.com benoemt naar aanleiding van de analyse drie trends:

  1. Internetmarketing trekt aan met dank aan Google Na een onzekere periode trekt deze sector weer aan. Opdrachten op dit gebied zijn gegroeid met 12 procent naar ruim 15.000. SEO en link building groeit met respectievelijk 12 procent en 8 procent naar 10.509 en 7.068 opdrachten. Daarnaast is er meer focus op content en gebruikerservaring nu internetmarketingexperts proberen Google bij te blijven. Dit is te zien aan een stijging in opdrachten gerelateerd aan Wordpress (27 procent), corrigeren van teksten (26 procent), User Interface / IA (23 procent), grafische vormgeving en logo-ontwerp (21 procent).
  2. Vertrouwen in Facebook keert terug Facebook herstelt dit kwartaal met een groei van 11 procent naar ruim 7.000 opdrachten, na een daling van 14 procent in het kwartaal daarvoor. De indicatie van CEO Mark Zuckerberg dat Facebook meer gaat focussen op mobile heeft er ook voor gezorgd dat het weer beter gaat (15 procent stijging naar 6.138 opdrachten).
  3. De overgang naar het papierloze kantoor neemt explosief toe Het kopiëren en vertalen van papieren documenten naar elektronische documenten steeg explosief in het afgelopen kwartaal met 145 procent naar 6.932 opdrachten. “Het rapport weerspiegelt Mary Meeker¹s stelling dat wij door software en internet alles opnieuw moeten uitvinden", zegt Matt Barrie, Chief Executive bij Freelancer.com. "Steeds meer organisaties lijken te veranderen in een softwarebedrijf en steeds vaker worden opdrachten uitgevoerd met behulp van softwaretools in de cloud.”

Geen ruimte voor aannemen fulltimer

Bij Freelancer.com zijn inmiddels ruim 4 miljoen zzp’ers aangesloten. Opdrachten beginnen bij 20 euro en de gemiddelde opdracht zit onder de 150 euro. Barrie: “Dit maakt Freelancer.com zeer kostenefficiënt voor kleine organisaties die behoefte hebben aan een breed scala aan opdrachten, maar niet de mogelijkheden hebben om iemand fulltime aan te nemen.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in