Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple breidt webwinkel uit met 56 landen

De iTunes Store is de webwinkel waar klanten online muziek kunnen downloaden, en in een aantal landen ook films, tv-series en e-books. Apple acht kennelijk de tijd rijp om ook inwoners van ‘opkomende markten’ en ontwikkelingslanden toegang te geven tot de iTunes Store. Een reden zou kunnen zijn dat steeds meer inwoners van die landen over internet beschikken en over (mobiele) apparatuur om digitale bestanden te downloaden.
iTunes-logo
© Apple
Apple

Alleen al in de 4 genoemde landen gaat het om zo'n 250 miljoen internetgebruikers.

Daarnaast kan een rol spelen dat Apple te maken heeft met steeds heviger concurrentie. Google begon eerder dit jaar met het online aanbieden van mediabestanden via Google Play en Microsoft introduceerde onlangs Xbox Music voor het ‘streamen’ van muziek naar zijn spelcomputer. Ook staat Apple onder druk van streamingdiensten als Spotify. De iTunes Store biedt nog steeds geen mogelijkheid om beeld en geluid voor een vast bedrag per maand te streamen.

Uitbreiding valt samen met komst van iTunes 11

De expansie komt kort na de introductie van versie 11 van iTunes, de software waarmee Mac- en Windows-gebruikers aankopen kunnen doen in de iTunes Store en ook offline hun mediabestanden kunnen beheren. Versie 11 is de grootste update van het programma sinds de introductie in 2001. De webwinkel van Apple biedt inmiddels keus uit meer dan 20 miljoen liedjes.

Apple heeft gezorgd voor een aanbod van lokale ‘content’ in de landen waar de iTunes Store nu toegankelijk is geworden. Internetgebruikers in Rusland, Turkije, India en Indonesië kunnen voortaan ook films en tv-series kopen of huren. Andere landen krijgen die mogelijkheid binnenkort ook, aldus Apple.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in