Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft wil eigen winkels in Europa

Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van informatie van een anonieme bron met kennis van zaken. Microsoft zou al met Britse eigenaren van onroerend goed over mogelijke locaties voor de winkels hebben gesproken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Of er daadwerkelijk Microsoft Stores in Europa komen, hangt nog wel af van het succes dat de al bestaande winkels in Amerika, Canada en Puerto Rico hebben. Daar zijn zowel vaste locaties als ‘pop-up stores’ bij. In Amsterdam opende Microsoft deze maand ook zo’n tijdelijke winkel om Windows 8 te promoten.

Eind dit jaar evaluatie van winkelformules

Volgens de bron van de Financial Times zal Microsoft eind dit jaar een interne evaluatie uitvoeren om te bepalen hoe goed de Amerikaanse filialen het doen en welke winkelformules het best hebben uitgepakt. De Amerikaanse winkels geven ook gratis cursussen om vertrouwd te raken met producten als Windows 8.

Apple is het grote voorbeeld

Apple heeft met zijn succesvolle winkelketen als voorbeeld gediend voor Microsoft. Een verschil is wel dat het assortiment bij Apple grotendeels bestaat uit eigen apparatuur, naast wat accessoires van andere merken, terwijl Microsoft nog niet veel eigen hardware heeft. Kortgeleden is daar wel de Surface RT-tablet bijgekomen en begin 2013 volgt de Surface Pro met Windows 8.

Assortiment wordt gestaag uitgebreid

Naast bekende softwarepakketten als Windows en Office bestaat het overige aanbod van Microsoft voor de consument voornamelijk uit de spelcomputer Xbox 360, muizen en toetsenborden. De muziekspeler Zune is nooit het succes geworden dat de iPod voor Apple was.

Ook mobiele telefoons met Windows Phone 8 behoren tot de producten waar Microsoft zijn naam aan verbindt. Er gaan geruchten dat het bedrijf ook met een eigen smartphone wil komen. Microsoft zou volgend jaar ook een tv-settopbox op basis van Windows 8 willen introduceren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in