Overslaan en naar de inhoud gaan

EU geeft iets meer geld uit aan onderzoek cybercrime

Hoewel de EU zegt de bestrijding van computercriminaliteit als een prioriteit te zien, verhoogt ze haar investeringen hierin maar minimaal. Voor de periode van 2007 tot 2013 had de EU 400 miljoen euro bestemd voor onderzoek op het gebied van cyberbeveiliging. Voor de jaren van 2013 tot 2020 is dat 50 miljoen meer: 400 miljoen euro.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Pover

Rik Ferguson, directeur beveiligingsonderzoek van Trend Micro noemt de verhoging van 14 procent “pover”, zo meldt de nieuwssite ARN . Hij verwacht een veel grotere investering van de overheden in cybersecurity. “De beveilgingsindustrie deelt zijn resources al met de overheden en non-profitorganisaties. Het is nu wel eens tijd dat de overheid een veel proportionelere investering doet.”

Het geld wordt besteed aan onderzoeken waaraan overheden, bedrijfsleven en onderzoeksinstituten samenwerken. Dat gaat onder meer om Syssec, een Europees ‘Network of Excellence’dat dreigingen en lekken moet voorspellen, en Nessos dat zich richt op de ontwikkeling en het ontwerp van veilige software en systemen voor het internet van de toekomst.

Daarnaast steekt de EU in dezelfde periode 450 miljoen euro in onderzoek naar Secure Societies, waar ook veel internetbeveiliging bij aan de orde komt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in