Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoolmeisje geschorst voor weigering RFID-tag

De school is onderdeel van het Northside Independent School District (NISD), dat meer dan 500.000 dollar aan het RFID-project uitgaf. Studenten zijn verplicht een pas met barcode en RFID-chip aan een band om de nek te dragen. De pas geeft toegang tot de bibliotheek en de kantine, is nodig om te kunnen stemmen en in sommige gevallen ook voor toiletgebruik. Scholen zijn door de RFID-chip in staat de leerlingen overal in de gebouwen te volgen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Merkteken van het Beest

Andrea Hernandez is een tweedejaars student Science and Engineering aan de John Jay High School in San Antonio. Ze weigert de tag te dragen op grond van argumenten aangaande religie, privacy en vrijheid van meningsuiting. De school bood haar een RFID-vrije pas aan, maar ook die wilde ze niet dragen. Het werd haar niet toegestaan flyers onder medeleerlingen uit te delen. “Het voelt als een schending van mijn religieuze overtuiging,” zei ze. “Het is de implementatie van het ‘Teken van het Beest’.” Dat is een verwijzing naar het Bijbelse boek Openbaringen.

Na een serie gesprekken tussen de school en het meisje en haar ouders, is ze geschorst en naar een andere school overgeplaatst. De familie van de leerlinge heeft een rechtszaak tegen de school aangespannen, met steun van de burgerrechten-pressiegroep Rutherford Institute.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in