Overslaan en naar de inhoud gaan

Afkraker Windows 8 krijgt de volle laag

De bevindingen van Nielsen zijn ontstaan na het observeren van 12 Windows-gebruikers. Greene vraagt zich af of dat aantal niet aan de krappe kant is. De kritiek van Nielsen kom er volgens hem op neer, dat Windows 8 'te onbekend' is. Gebruikers moeten soms zoeken waar ze een bepaald commando kunnen activeren, het komt ze niet aanwaaien. Volgens de criticus is dat niet meer dan normaal, Mensen die een voor hen onbekend systeem gaan gebruiken moeten nu eenmaal een leercurve doorlopen.
Windows 8 Start-menu
© Microsoft
Microsoft

Heeft de gebruiker een stem?

Het is de vraag of Microsoft zich veel gelegen moet laten liggen aan de mening van de gebruikers. "Om de bruikbaarheid van een product op deze manier te testen doet wel ouderwets aan", vindt Tom Hobbs, creatief directeur van ontwerpbureau Teague uit Seattle, Hij heeft bewondering voor de grote stappen die Microsoft met Windows 8 heeft gemaakt. "Als je een geheel nieuwe aanpak voorstaat, dan is het gekkenwerk om dat in een groot aantal kleine stapjes te doen. Beter is het om in één keer een grote sprong te maken zoals Microsoft heeft gedaan", aldus Hobb.

Eigen onderzoek

Microsoft heeft Windows 8 ook zelf laten testen, en wel door groepen gebruikers in 127 landen. "Daar kwamen problemen naar voren, die we hebben aangepast voordat de software helemaal klaar was", aldus Microsoft.

In 1996 kreeg Microsoft van Steve Jobs het verwijt dat ze 'absoluut geen smaak hebben'. Dit citaat komt uit de in dat jaar geproduceerde documentaire "Triumph of the Nerds". Met Windows 8 heeft Microsoft het tegendeel bewezen. "Je kunt natuurlijk over die smaak twisten, maar ze hebben er wèl eentje", aldus Greene.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in