Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung ver gevorderd met flexibele schermen

Dochterbedrijf Samsung Display legt nu de laatste hand aan de ontwikkeling van het nieuwe type flexibel display voor mobiele apparatuur. De eerste toestellen zouden al in de eerste helft van 2013 op de markt kunnen komen, vertelde een anonieme ingewijde aan The Wall Street Journal.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Met een buigzaam beeldscherm kan Samsung zich onderscheiden van andere fabrikanten van mobiele telefoons. Het grootste voordeel is dat de schermpjes onbreekbaar zijn. Daarnaast zou de vinding tot lagere productiekosten kunnen leiden. De nieuwe displays maken gebruik van organische lichtgevende diodes (oled’s), een techniek die al langer in smartphones en tv-toestellen wordt toegepast.

Andere fabrikanten werken al jaren aan flexibele schermen

Fabrikanten als Sony, LG en Samsung werken in hun laboratoria al jaren aan flexibele beeldschermen. Tot dusver is het niet verder dan prototypes gekomen. Sony toonde in 2010 al een prototype met een beeldformaat van 4,1 inch. Samsung is nu kennelijk de eerste die kans ziet de techniek op commerciële schaal toe te te passen.

De vicepresident van Samsung Display heeft gezegd dat zijn bedrijf proefexemplaren van de flexibele schermen door een selecte groep klanten laat uitproberen. Volgens hem is er nog geen introductiedatum voor eindproducten met de nieuwe displays vastgesteld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in