Overslaan en naar de inhoud gaan

Oprichter McAfee gezocht in verband met moord

Faull werd zondagochtend vroeg lokale tijd dood aangetroffen in zijn appartement. Hij bleek achter in het hoofd geschoten te zijn.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De verdenking viel op McAfee omdat bekend is dat hij en Faull al geruime tijd ruzie hadden. Vorige week woensdag deed Faull aangifte tegen McAfee wegens het afvuren van pistolen en bruut gedrag. Of er ook daadwerkelijk bewijs is van de betrokkenheid van McAfee bij de moord, is onduidelijk. Maar duidelijk is wel dat de politie van Belize hem graag zou spreken , maar tot nog toe niet in staat was hem te vinden.

Antiviruspionier

John McAfee werd geboren in Engeland, maar groeide op in de Verenigde Staten. Daar begon hij zijn carrière in verschillende IT-functies bij onder andere NASA, Xerox, Computer Sciences Corporation en Lockheed. Zijn interesse in virussen stamt van de jaren tachtig van de vorige eeuw. In 1987 richtte hij antivirusbedrijf McAfee Associates op. Hij verkocht zijn aandelen in het bedrijf in 1994, twee jaar nadat het naar de beurs ging. Het bedrijf bleef één van de toonaangevende antivirusbedrijven; sinds vorig jaar maakt het deel uit van Intel.

McAfee heeft daarna verschillende minder succesvolle ondernemingen opgericht. Ook is hij naar verluidt betrokken bij de productie van hallucinogenen; waarvan hij ook een enthousiast gebruiker schijnt te zijn. Bij een inval door de politie van Belize op zijn landgoed april van dit jaar werd echter geen bewijs gevonden voor McAfees vermeende betrokkenheid bij de productie van drugs.

McAfee ontkent

McAfee ontkent in een interview met Wired betrokkenheid bij de dood van Faull. Volgens hem hadden de moordenaars van Faull het juist op hem gemunt. McAfee zegt zich schuil te houden voor de politie van Belize uit angst dat die hem zal vermoorden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in