Overslaan en naar de inhoud gaan

Cisco overtreft verwachtingen

Analisten hadden gemiddeld op een omzet van 11,8 miljard dollar gerekend. Ook de winst viel beter uit dan voorzien. Onderaan de streep prijkt een bedrag van 2,09 miljard dollar, 18 procent meer dan een jaar geleden. Het winstbedrag komt overeen met 48 dollarcent per aandeel. Door persbureau Bloomberg gepeilde analisten rekenden in doorsnee op 46 dollarcent winst per aandeel.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Onder leiding van CEO John Chambers wist Cisco in het 1e kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst op te vijzelen door in de kosten te snijden, banen te schrappen, onrendabele activiteiten te stoppen en prijzen te verlagen om klandizie van concurrenten af te snoepen. Over het hele afgelopen jaar gingen bij Cisco 7800 banen verloren.

Analisten maken zich wel zorgen over de vraag of Cisco de winstmarges op peil kan houden, gezien de steeds fellere concurrentie op de markt voor netwerkapparatuur. Ook de aanhoudend zwakke vraag in Europa en de Verenigde Staten zet de resultaten onder druk.

Orderportefeuille blijft goed gevuld

Volgens Chambers is de totale orderportefeuille even goed gevuld als in het 1e kwartaal van vorig jaar. In de VS groeiden de bestedingen door telecombedrijven en grote ondernemingen, terwijl de overheid minder uitgaf. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vielen de orders met 10 procent terug.

Voor het 2e kwartaal, dat tot eind januari 2013 loopt, verwacht Cisco van jaar op jaar een omzetgroei met 3,5 tot 5,5 procent. Dat zou neerkomen op 11,9 tot 12,2 miljard dollar. De winstverwachting van 47 tot 48 dollarcent per aandeel is ongeveer gelijk aan de prognose van analisten van 47 dollarcent.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in