Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoetermeer heeft beste digitale loket

Ernst & Young voert het onderzoek naar digitale dienstverlening jaarlijks uit onder alle Nederlandse gemeenten. Het onderzoek richt zich onder andere op de mate waarin de burger interactief producten kan afnemen bij de gemeente, de effectiviteit van de zoekmachine en hoe de gemeente omgaat met vragen via e-mail. De gemeente Zoetermeer scoort maximaal op de onderdelen effectiviteit zoekmachine en e-mail response.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ook scoort de gemeente goed op de interactiviteit van producten. Slechts twee producten zijn niet digitaal aan te vragen.

Den Haag van eerste plaats

De Gemeente Zoetermeer was in 2011 een nieuwkomer in de top 10 en neemt dit jaar de nummer één positie over van de gemeente Den Haag. Vandaag ontvangt het college van de gemeente Zoetermeer de bijbehorende onderscheiding.

Sterke groei digitale producten

Guill van den Boom, Partner bij Ernst & Young: "Uit ons onderzoek blijkt dat over het algemeen het aantal producten dat de burger volledig digitaal kan afnemen in 2012 sterk is gegroeid. Verder constateren wij dat gemeenten in de categorie tot 50.000 inwoners de sterkste ontwikkeling kennen. De kleinere gemeenten maken een inhaalslag ten opzichte van de gemeenten met meer dan 50.000 inwoners. De achterstand in het aantal digitaal aan te vragen producten bij kleinere gemeenten blijft echter aanzienlijk."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in