Overslaan en naar de inhoud gaan

Google blundert met kwartaalcijfers

Google verweet drukker RR Donnelly de documenten zonder toestemming te hebben verzonden, waarna ze op de website van beurstoezichthouder SEC verschenen. Het internetbedrijf zei de documenten alsnog af te willen maken en ze in de loop van de dag naar buiten te brengen. In afwachting daarvan werd de handel in aandelen Google op de Nasdaq stilgelegd.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De handel werd drie kwartier voor het slot hervat, waarna de koers heen en weer schoot. Om half tien ’s avonds was de relatieve rust weergekeerd en stond Google circa 8 procent lager.

Winst stuk lager dan verwachting analisten

Het Amerikaanse concern haalde een nettowinst van 2,18 miljard dollar in vergelijking met 2,73 miljard dollar in het derde kwartaal van 2011. Exclusief eenmalige posten bedroeg de winst per aandeel 9,03 dollar, een stuk lager dan de 10,65 dollar waarop analisten in doorsnee rekenden.

Zwakke advertentiemarkt speelt Google parten

Google kampte met zwakke advertentie-inkomsten. De tarieven die adverteerders aan het bedrijf betalen per aangeklikte reclame, daalden. "Dat zien we nu al vier kwartalen op rij. Het is slecht nieuws voor Googles activiteiten op het gebied van mobiele apparaten'', aldus een analist in New York. De totale kosten stegen in het derde kwartaal met 71 procent.

Overgenomen Motorola Mobility blijkt molensteen te zijn

“Het andere probleem is de molensteen die Motorola Mobility blijkt te zijn'', aldus de analist. Google nam Motorola Mobility in mei over voor 12,5 miljard dollar. De aankoop draaide een operationeel verlies van 527 miljoen dollar en had een geringe bijdrage aan de totale omzet.
Googles omzet steeg met 45 procent van 9,72 miljard dollar tot 14,1 miljard dollar, waarvan 2,5 miljard dollar komt van Motorola Mobility.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in