Overslaan en naar de inhoud gaan

'iPad Mini komt op 17 oktober'

Zoals gebruikelijk bij berichten over toekomstige producten van Apple gaat het slechts om een gerucht. Apple zelf laat zich nooit uit over zijn productplannen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Fortune baseert zich op een grote Apple-investeerder die anoniem wil blijven. Deze investeerder zegt de datum van oktober “van meerdere bronnen” te hebben vernomen.

Als het verhaal klopt, zouden journalisten en analisten rond 10 oktober een uitnodiging van Apple kunnen ontvangen voor de introductiebijeenkomst een week later. En als Apple daarna hetzelfde patroon volgt als rond eerdere introducties van zijn tablets, zou de verkoop op 2 november daadwerkelijk beginnen, althans in de Verenigde Staten.

Kleine iPad zou mooi op tijd zijn voor de feestdagen

Volgens analisten die tegenover Computerworld op het gerucht reageerden, zou de kleine iPad keurig op tijd komen voor de feestdagen eind dit jaar (waartoe in Amerika ook Thanksgiving Day op 22 november wordt gerekend). Een enkeling vindt dat Apple aan de late kant is omdat het potentiële kopers weinig tijd geeft om over de aanschaf na te denken en alternatieven af te wegen.

Geruchten over de komst van een kleinere versie van de iPad doen al maandenlang de ronde. Aziatische nieuwssites die hun oor te luisteren leggen bij de Aziatische toeleveringsbedrijven hadden al eerder gespeculeerd over de introductie van de ‘iPad Mini’ of ‘iPad air’ in oktober. Apple zou de lancering pas na die van de iPhone 5 hebben gepland zodat de kleine tablet in de publiciteit niet ondergesneeuwd raakt door alle aandacht voor de nieuwe iPhone.

Schermformaat 7,85 inch, prijs 250 tot 300 dollar

Volgens de meeste bronnen krijgt de kleine iPad een beeldscherm van 7,85 inch (20 cm). Alle eerdere iPads hebben een schermformaat van 9,7 inch (24,6 cm). Apple zou op een prijsniveau tussen 250 en 300 dollar mikken.

Carla Milanesi, analist bij Gartner, vindt het een goede zet om tablets met verschillende schermformaten te bieden. Ondanks de afkeer van wijlen Steve Jobs van kleine tablets, is het volgens Milanesi inmiddels duidelijk "dat er twee typen tablets zijn: één voor consumptie en één voor consumptie en het creëren van content".

Apple zelf wil zoals gewoonlijk geen enkel commentaar geven, aldus Fortune-columnist Philip Elmer-DeWitt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in