Overslaan en naar de inhoud gaan

Google verslaat vacaturesites bij banenjacht jongeren

Bijna 40 procent van de jongeren begint de banenjacht op Google. Vorig jaar was dat nog 29 procent. De invloed van de jobboards en vacaturebanken nam juist flink af, van 31 naar nog geen 24 procent. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau StudentenWerk onder 1255 hbo- en wo-studenten.
Now hiring
© CC BY-2.0 - Flickr
CC BY-2.0 - Flickr

Slimmer googelen

Rogier Thewessen, oprichter en marketingdirecteur StudentenWerk, vindt die uitkomst logisch: “Jongeren kunnen tegenwoordig veel beter googelen dan een paar jaar geleden. ”Volgens hem weet generatie Y inmiddels wel hoe je met één slimme zoekopdracht zo veel mogelijk relevante hits kunt oproepen, zonder hiervoor aparte vacaturesites te hoeven bezoeken"

Het onderzoek geeft verder aan dat 23 procent meteen naar de website van de potentiële werkgever surft. Social media zijn veel minder populair: slechts 8,8 procent raadpleegt eerst Facebook, Twitter of LinkedIn. Websites van uitzendbureaus zijn voor slechts 5,5 procent het startpunt van de zoektocht.

‘SEO geen keuze, maar een must’

Het groeiende aandeel van Google in de banenjacht heeft volgens Thewessen belangrijke implicaties voor de online werving van hoogopgeleide jongeren. “Wil je hoogopgeleide jongeren binnenhalen, dan moet je als werkgever veel beter nadenken over je online recruitmentstrategie. SEO, ofwel zoekmachineoptimalisatie, is geen keuze meer, maar een absolute must. Ook moet je zorgen dat jouw employer brand online duidelijk en positief naar voren komt.”

Studentenwerk is met een database van ruim 1 miljoen jongeren het grootste studentenuitzendbureau van Nederland. Het heeft een aantal praktische tips online gezet om generatie Y effectiever te werven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in