Overslaan en naar de inhoud gaan

Google: Apple bepaalt of onze Maps-app terugkomt

Schmidt zei vandaag tegen verslaggevers in Tokio “dat we nog niets hebben gedaan met Google Maps” sinds Apple in iOS 6 de kaartenapp van Google heeft vervangen door een eigen Maps-toepassing. Dat melden de persbureaus Reuters en Bloomberg.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Anderzijds wilde Schmidt niet zeggen of Google al een nieuwe Maps-app ter goedkeuring heeft ingediend voor distributie via de App Store van Apple. Het is daardoor niet duidelijk of Google achter de schermen wel aan een nieuwe versie van Google Maps voor de iPhone heeft gewerkt, nadat Apple te kennen had gegeven het voortaan wel alleen af te kunnen.

Eigen Maps-app van Apple ondervindt veel kritiek

De nieuwe app van Apple, die standaard op de nieuwe iPhone 5 is geïnstalleerd, heeft de afgelopen week veel kritiek gekregen omdat er nogal wat fouten in zitten. De app van Apple mist ook bepaalde voorzieningen die Google wel bood, zoals foto’s op straatniveau (StreetView). Het kaartmateriaal is geleverd door het Nederlandse bedrijf TomTom, maar die zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de fouten.

Schmidt zei in Tokio “dat het beter was geweest als ze onze app hadden gehouden. Maar wat weet ik ervan? Wat hadden we kunnen doen – ze dwingen om van gedachten te veranderen? Het is hun beslissing.”

Apple en Google waren al partners voor eerste iPhone

Bij de lancering van de eerste iPhone in 2007 waren Apple en Google nog dikke maatjes. Alle versies van de iPhone en het besturingssysteem iOS (voorhee iPhone OS) waren sindsdien standaard uitgerust met Google Maps. De relatie tussen beide bedrijven verzuurde door de opkomst van Android, het mobiele besturingssysteem van Google dat rechtstreeks met iOS concurreert.

Schmidt hoopt dat Google Search voor iPhone behouden blijft

Verder zei Schmidt te hopen dat Google partner van Apple kan blijven voor de zoekfunctie in iOS, maar ook dat is volgens hem aan Apple. “Ik doe geen voorspellingen. We willen dat ze onze partner zijn. (...) Ik ga niet speculeren over alles wat ze zouden kunnen doen”, zei Schmidt volgens Reuters.

Schmidt is in Japan om de Nexus-tablet van Google te promoten. Hij demonstreerde onder meer een nieuwe feature van Google Maps, waarbij de gebruiker het gezichtspunt kan veranderen door de tablet in de lucht te bewegen zonder het beeldscherm te hoeven aanraken. “Daar heb je niet van terug, Apple”, grapte Schmidt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in