Overslaan en naar de inhoud gaan

Radboud Universiteit test supersnel mobiel internet

De drie partijen willen bekijken of een 4G-netwerk ‘onderwijskundige meerwaarde’ heeft voor studenten en onderzoekers. Ook onderzoeken ze de technische en organisatorische integratie van LTE met het bestaande wifi-netwerk van de universiteit.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Hoewel de precieze invulling nog niet vaststaat, is al zeker dat tijdens de proef minstens twee verschillende toepassingsgebieden aan bod komen. De eerste ‘use case’ betreft het toepassen van LTE in de botanische kassen van de universiteit. De andere gebruikssituatie bekijkt welke beveiligingsaspecten een rol spelen bij de integratie van LTE en wifi.

Snel draadloos internet ook buiten de gebouwen op de campus

Volgens Jean Popma, adjunct-directeur van de IT-afdeling van de Radboud Universiteit, is draadloos internet via wifi nu overal binnen de gebouwen van de universiteit beschikbaar. Gezien de sterke groei van het aantal mobiele apparaten wil hij toe naar de situatie dat snel draadloos internet ook buiten beschikbaar is. Naadloze overgang op het campusnetwerk staat daarbij voorop.

SURFnet voert op dit moment in samenwerking met KPN al een 4G-proef uit aan de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het academisch ziekenhuis UMCU. De resultaten van de experimenten in Nijmegen en Utrecht zullen openbaar worden gemaakt. Maurice van den Akker, Team Manager Mobile van SURFnet, zegt dat het de bedoeling is op basis van beide proeven een ‘provider-onafhankelijk model’ te ontwikkelen voor hoogwaardige draadloze samenwerking.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in