Overslaan en naar de inhoud gaan

Bellen met iPhone 5 kan moeilijk worden

Bij onze zuiderburen hebben diverse operators al laten weten dat ze de nano-SIM's in voorraad hebben genomen. Zowel Proximus, Mobistar, Base als Telenet hebben nano-simkaarten ingeslagen voor wanneer de iPhone 5 gelanceerd wordt in België, meldt DataNews. En ook in het Verenigd Koninkrijk weet Vodafone te melden dat er 500.000 stuks nano-SIM's zijn ingeslagen. Nederlandse telefoonaanbieders zeggen nog niet of ze voldoende voorraad hebben
Business
Shutterstock
Shutterstock

Steeds kleiner

Mobiele telefoons worden steeds kleiner en ze worden steeds voller gepropt met allerlei onderdelen. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen, wordt er steeds meer geminiaturiseerd. De aloude SIM-kaart werd vervangen door een micro-SIM en op instigatie van Apple is nu een nieuwe standaard doorgevoerd, de nano-SIM. Deze kaart is officieel vastgelegd door standaardorganisatie ETSI.

Niet af te knippen

De SIM-kaart bevat een chip met daarin de gegevens van de telefoonabonnee, zijn abonnement en dergelijke. De chip is aangesloten op een reeks contactjes, ongeveer op de manier waarop een chip in een chipkaart is gemonteerd. Naarmate de SIM-kaarten kleiner worden, krimpen ook die contactvlakjes en komen ze dichter bij elkaar te liggen. Wie denkt dat hij een gewone SIM-kaart of een micro-SIM met een tang of zaagje op maat kan maken komt bedrogen uit. Voor een goede werking moet voor de iPhone 5 per se een nano-SIM worden aangevraagd bij de telecomprovider.

Er gloort hoop

Website WorldofApple weet te melden dat nano-SIM kaarten van KPN vanaf 21 september beschikbaar zijn. Gevolgd door Vodafone op 28 september.

Aanbieder Symio laat op zijn blog het volgende weten: "Apple heeft officieel bekend gemaakt dat de iPhone 5 gebruik zal gaan maken van de nano simkaart. Een nano simkaart is kleiner dan een micro simkaart. Simyo zal deze simkaarten ook gaan leveren. Het is echter nog niet bekend wanneer. De simkaarten moeten nog getest worden."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in