Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bedrijven kunnen groeien met IT'

Van de bedrijven in ons land maakt 59 procent het komende jaar een belangrijke transformatie door, zo kan worden gedestilleerd uit de antwoorden. De deelnemers kregen specifiek de vraag voorgelegd of ze een transformatie zagen aankomen en waaruit die dan zou bestaan.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Nieuwe producten

Bedrijven richten zich bij transformatie het meest op het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten (41 procent) of het verbeteren van de klantervaring (34 procent). De derde prioriteit voor bedrijven in hun transformatiestrategie is het verhogen van de omzet. Deze resultaten laten zien dat bedrijven niet simpelweg veranderen om kosten te besparen, maar transformatie aangrijpen om te groeien.

Het onderzoek wijst ook uit dat bedrijven een nieuwe benadering hebben ten aanzien van de transformatie van IT. Zo wordt IT niet langer gezien als kostenpost, maar als een driver voor groei. Zo'n 53 procent van de Nederlandse bedrijven gaf aan een transformatie door te maken met hun IT-organisatie. Nederlandse bedrijven geven verder aan dat zij vooral kijken hoe IT hun organisatiedoelstellingen kan ondersteunen. Als belangrijkste prioriteiten werden cloudcomputing, Big Data en trusted IT genoemd.

Big Data bepalend voor succes

44 procent van de respondenten geeft aan dat de toepassing van Big Data analytics de komende 5 jaar bepalend zal zijn voor het succes van een bedrijf. De helft van de Nederlandse bedrijven kijkt op dit moment serieus naar de toegevoegde waarde die Big Data kan opleveren voor de organisatie. Slechts 8 procent van de bedrijven heeft al Big Data analytics tools geïmplementeerd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in