Overslaan en naar de inhoud gaan

'Onderdelen Samsung te duur voor iPhone 5'

Dat meldt persbureau Bloomberg op gezag van enkele anonieme bronnen. Samsung zou wel de centrale processor voor de smartphone, die in de wandelgangen iPhone 5 wordt genoemd, mogen leveren. Dat is al zo sinds de eerste iPhone in 2007 op de markt kwam.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In de eerste batches van de nieuwe iPhone zitten beeldschermen van LG Display, Sharp of Japan Display, aldus de Amerikaanse vermogensbeheerder Sanford C. Bernstein. De bronnen van Bloomberg laten in het midden wie in eerste instantie de flashgeheugenchips voor de iPhone 5 levert.

Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung...

Apple probeert al enige tijd minder afhankelijk te worden van Samsung voor essentiële onderdelen van producten als de iPhone en de iPad. Dat is niet eenvoudig, want het Zuid-Koreaanse bedrijf is ’s werelds grootste fabrikant van flash-geheugenchips en platte beeldschermen voor mobiele apparatuur.

Naast toeleverancier van Apple is Samsung ook de grootste rivaal op de markt voor smartphones en tabletcomputers. Zelf heeft Apple geen productiefaciliteiten, dus het bedrijf is volledig afhankelijk van anderen voor alle componenten van zijn producten en voor de assemblage.

... maar kan bijna niet om zijn grootste rivaal heen

Het verkoopsucces van de iPhone en iPad is in zekere zin ook Apples grootste probleem. Door de enorme hoeveelheden onderdelen die het bedrijf nodig heeft, is er bijna geen ontkomen aan om (ook) bij Samsung in te kopen. Een door Bloomberg geciteerde analist van NH Investment & Securities gelooft dan ook dat Apple in de nabije toekomst toch weer bij Samsung zal moeten aankloppen.

Apple is de grootste klant van Samsung. De Koreanen halen 9 procent van hun jaaromzet uit de levering van onderdelen aan Apple, aldus Bloomberg. Naar schatting 3 procent ervan is dit jaar terug te voeren tot geheugenchips en beeldschermen. In 2011 was dat 4 procent.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in