Overslaan en naar de inhoud gaan

Nokia Lumia trekt nieuwe apps aan

Voor de consument is er bijvoorbeeld een app, waarmee mensen alleen op de foto komen als ze lachen. De sensorchip in de camera geeft een signaal af, wanneer een blootliggend gebit wordt waargenomen en de app kan op basis daarvan een foto maken. Het maken van foto's onder slechte lichtomstandigheden is voor smartphones meestal een probleem. Nokia heeft dit proberen op te lossen door de gevoeligheid van de beeldsensor verder op te voeren.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Zakelijk gebruik van tegeltjes

De Lumia maakt gebruik van Windows, dat zich op het beginscherm presenteert met een mozaïek van zogeheten 'tiles'. Die tegeltjes worden gebruikt door de nieuwe Bloomberg-app die binnenkort beschikbaar komt. De app biedt een centrale plek voor al het zakelijke en financiële nieuws en marktcijfers, en de mogelijkheid persoonlijke portfolio's te bekijken. Gebruikers personaliseren hun Bloomberg-app door de informatie die voor hen het belangrijkst is, met zelfgekozen afbeeldingen als Live Tiles vast te pinnen op het beginscherm.

Draadloos bestanden overbrengen

In de Lumia is een Near Field Communication (NFC) chip opgenomen, waarmee gegevens draadloos kunnen worden verzonden over een kleine afstand. Die kan kan worden gebruikt voor het doen van betalingen maar ook voor de overdracht van bestanden tussen twee mobiele apparaten, eenvoudigweg door ze tegen elkaar aan te tikken. Dit laatste principe wordt gebruikt in de mobiele app van YouSendIt, die in het najaar beschikbaar komt. Met de app krijgen gebruikers toegang tot content die is opgeslagen in de cloud en kunnen ze hun bestanden synchroniseren en delen. Gebruikers kunnen zelfs op het touchscreen documenten ondertekenen en ze veilig overal vandaan versturen. De YouSendIt NFC-functie is 3 maanden lang exclusief beschikbaar voor de Lumia-smartphones, zo meldt Nokia.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in