Overslaan en naar de inhoud gaan

Kroes: 'Luister niet naar loopbaanadvies'

EU-commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) adviseert studenten risico’s te nemen en niet te luisteren naar de loopbaanadviezen uit hun omgeving. Tijdens haar bezoek aan de TU Delft benadrukte zij het belang van een sterke Europese ICT-sector.
Eurocommissaris Kroes

Kroes was gisterenmiddag gastspreker tijdens de opening van het collegejaar van de Technische Universiteit in Delft. Zij kreeg tevens de eerste Honorary Award van de TU Delft uit handen van hoogleraar Informatica Inald Lagendijk.

In haar speech onderstreepte Kroes het belang van een sterke Europese ICT-sector die momenteel voor de helft van de Europese productiviteitsgroei v erantwoordelijk is. Ze riep de studenten op gebruik te maken van de kansen die ICT biedt: “Je hoeft geen toestemming te vragen aan iemand anders om te innoveren. Het is goedkoper, makkelijker en je loopt veel minder risico. Er zijn minder drempels, en met de nodige durf, energie en kennis kun je ver komen. Daarom kan jullie generatie meer bereiken dan mijn generatie ooit kon.”

‘Luister niet naar advies omgeving’

Kroes gaf de studenten de tip om risico’s te durven nemen: “Mensen zeggen vaak dat de beste baan er eentje is bij een groot bedrijf, met een vast inkomen en een goed pensioen. Luister er niet naar. Ze zien maar één mogelijkheid. Je kunt ook zelf een bedrijf beginnen, als freelancer, adviseur of ondernemer, met een vernieuwende, innovatieve dienst of product.”

Bezoek aan lab en ondernemerscentrum

Voorafgaand aan de opening van het academisch jaar bracht de eurocommissaris een bezoek aan het YES!Delft, het ondernemerscentrum van de universiteit. Bij YES!Delft maakte zij kennis met drie ondernemers die werken aan IT-oplossingen voor vraagstukken in de zorg. Salusion (incontinentiezorg met behulp van sensoren), CleVR (therapie met behulp van Virtual Reality) en PR Sys Design (software voor slimme beslissingssystemen, zoals het detecteren van kanker in medische beelden of het opsporen van fraude in het financiële verkeer van banken).

Ook bezocht Kroes het INSYGHT-lab van de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. Zij kreeg presentaties over ICT-toepassingen in de bio-informatica, visualisatie van open data, gepersonaliseerd gebruik van reisdata en de bescherming van de pricacy van gebruikers in open data.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in