Overslaan en naar de inhoud gaan

De iPad wint het in de klas

In de VS worden momenteel meer iPads dan pc's of laptops verkocht aan scholieren. Tot die conclusie komt de website Apple Insider na onderzoek onder kinderen die na de grote vakantie weer naar school gaan. Zij kiezen vooral voor een tablet vanwege het geringe gewicht en de educatieve programma's.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Kannibaliseren van de laptopmarkt

Analisten en verkopers van apparatuur zien een kannibalisatie-trend. Dat wil zeggen dat zeer veel tablets worden verkocht, mogelijk ook al aan mensen die al de beschikking hadden over een onder Windows draaiend systeem zoals een laptop of een ultrabook. De deskundigen beschouwen de onderwijsmarkt als een graadmeter, want ontwikkelingen op school zijn doorgaans later ook terug te vinden op de markt van thuisgebruikers.

Problemen op school

In het Belgische Blankenberge nam de directie van het Sint-Pieterscollege - Sint-Jozefhandelsschool (SPSJ) een opmerkelijk besluit. Er werd bepaald dat alle 710 leerlingen een iPad moesten hebben, om de lessen te kunnen volgen en om huiswerk te kunnen maken. Dit besluit werd al in maart van dit jaar bekendgemaakt en leidde tot protest van enkele ouders en van de overheid. De ouders kregen gelijk van de Commissie Zorgvuldig Bestuur.

Toch heeft de directie de plannen niet gewijzigd, omdat er al te veel maatregelen waren genomen om alle lessen te gaan geven op basis van de iPad. Enkele ouders hebben hun kinderen op een andere school geplaatst.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in