Overslaan en naar de inhoud gaan

Politieke partijen laten ook online wel eens een steekje vallen

Benieuwd naar de effecten van het toenemend verkeer heeft het IT-bedrijf Uptrends vanaf 14 juli de websites van de politieke partijen doorlopend op hun prestaties gemonitord. Uit de analyse blijkt dat websites van met name de kleinere partijen regelmatig onbereikbaar zijn.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De websites van de Partij van de Toekomst (PvdT) en de Piratenpartij spannen de kroon in onbereikbaarheid met downtimes van respectievelijk 47,6 en 23,2 uur. Van de grotere partijen presteren de websites van het CDA en PVV het belabberdst, beide met een onbereikbaarheid van 1,6 uur. De websites van de Partij voor de Dieren, D66 en de VVD waren in de onderzoeksperiode (bijna) altijd bereikbaar.

Wereldwijd netwerk van 96 controlestations

In de periode van 14 juli tot en met 4 september controleerde Uptrends via een wereldwijd netwerk van 96 controlestations elke 5 minuten de voorpagina’s van de websites van de politieke partijen. Als een site niet bereikbaar was, is dit steeds door een tweede controlestation nogmaals gecontroleerd. Periodes waarin bevestigde fouten voorkwamen, werden als downtime geregistreerd.

Uptrends is gespecialiseerd in website performance monitoring met als doel klanten in staat te stellen de bereikbaarheid en uptime van hun websites te verbeteren. Klanten in Nederland zijn onder meer Aegon, Shell, TomTom, Staatsloterij en TNT.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in