Overslaan en naar de inhoud gaan

SP: Grote IT-projecten niet aanbesteden

Juist in ICT ligt volgens de SP een grote kans voor innovatie, maar de ICT-branche komt als zodanig niet voor in het verkiezingsprogramma van de SP. Een concreet innovatievoorbeeld dat de SP wel noemt, is slimme communicatie- en detectietechnologie in auto’s, om doorstroming te verbeteren en de wegcapaciteit optimaal te benutten. Op het spoor moet een modern beveiligingssysteem ingevoerd worden waardoor treinen dichter op elkaar kunnen rijden.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

De overheid moet erop toezien dat internet en telefonie betrouwbaar werken. Er komen heldere regels voor het verzamelen, bewaren en verhandelen van profielen van internetgebruikers. Iedereen moet eenvoudig aan kunnen geven op internet niet gevolgd te willen worden.

Open source stimuleren

De SP wil het gebruik van open source stimuleren en heeft netneutraliteit hoog in het vaandel staan. Creatieve makers van bijvoorbeeld films en muziek houden recht op een vergoeding voor hun werk. De SP wil dat in goed overleg regelen via het bestaande systeem van heffingen op dragers en media.

Stop met aanbestedingen

Aanbestedingen zijn bij ingewikkelde ICT-projecten vaak een verkeerd middel om een goede partner te vinden, staat te lezen in het verkiezingsprogramma van de SP. Een opvallend geluid; geen van de andere partijen schenkt hier in zijn verkiezingsprogramma aandacht aan. De partij wil dat de overheid ‘in open overleg’ met het bedrijfsleven gaat werken aan goede IT-oplossingen, die technisch kloppen en binnen het budget blijven. Ook moeten de mensen op de werkvloer meer betrokken worden bij het ontwikkelen van ICT-toepassingen.

Lees hier het verkiezingsprogramma van de SP [PDF].

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in