Overslaan en naar de inhoud gaan

Overheid ontkent lek in Yammer

De overheid maakt gebruik van Yammer voor de onderlinge communicatie en de uitwisseling van stukken. Als de verdenking van El Fassed klopt, dan ligt het berichtenverkeer van de Nederlandse overheid open en bloot voor de Amerikanen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Afbakening van gegevens

In de vragen wil El Fassed opheldering over de keus die de overheid heeft gemaakt. "Waarom wordt gebruik gemaakt van Yammer? Is van te voren precies onderzocht welke risico’s verbonden zijn aan het gebruik van dit sociale medium?", wilde de parlementariër weten. Minister Spies antwoordde daarop: "Een aantal ministeries gebruikt Yammer voor interne communicatie. Voor het gebruik van sociale netwerken zijn interdepartementaal algemene uitgangspunten vastgesteld die een verantwoord gebruik bevorderen en de risico’s van misbruik ondervangen."

Geen gevoelige data

In de voorschriften staat, dat de sociale netwerken niet gebruikt mogen worden voor het rondsturen van gevoelige gegevens. De persoonlijke details van burgers zullen dus niet op Yammer te vinden zijn. De vraag, op welke manier de overheid denkt het lek in Yammer te dichten werd afgeketst met de mededeling dat er in de ogen van de minister geen sprake is van een lek en dat er dus ook geen maatregelen hoeven te worden genomen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in