Overslaan en naar de inhoud gaan

Google reageert laconiek op veroordeling Samsung

Volgens Google houden de meeste patentclaims van Apple geen verband met de ‘kern’ van Android. Bovendien doet het U.S. Patent Office, het Amerikaanse octrooibureau, opnieuw onderzoek naar "verscheidene" patenten die eerder aan Apple zijn toegekend, aldus Google.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Google loopt vooruit op de verdere gang van zaken door te constateren dat het Hof van Beroep zowel de patentinbreuk – die vrijdag door een juryrechtbank is vastgesteld – als de geldigheid van de patentclaims zelf zal beoordelen.

De verklaring staat niet op het officiële bedrijfsblog van Google, maar is verstrekt aan enkele Amerikaanse nieuwssites waaronder AllThingsD en The Verve.

Google: Iedereen bouwt voort op bestaande ideeën

In zijn beknopte reactie debiteert Google verder wat algemeenheden over innovatie in de ICT-sector. “De mobiele sector verandert snel en alle spelers – inclusief nieuwkomers – bouwen voort op ideeën die al tientallen jaren bestaan. We werken samen met onze partners om consumenten innovatieve en betaalbare producten te geven, en we willen niet dat iets daaraan beperkingen oplegt.”

Google is zijdelings betrokken bij de rechtszaak die Apple tegen Samsung had aangespannen. Samsung gebruikt het besturingssysteem Android, weliswaar met eigen aanpassingen, in een aantal smartphones en tablets.

Verklaring neemt afstand van geschil Apple-Samsung

Met de verklaring lijkt Google te willen zeggen dat het hoopt op een overwinning van Samsung in hoger beroep. Anderzijds neemt de zoekgigant afstand van het vonnis door de gevolgen voor Android te bagatelliseren.

Google heeft de afgelopen jaren ijlings grote aantallen patenten ingekocht om zich te beschermen tegen mogelijke rechtszaken van concurrenten. In het bijzonder met de overname van Motorola Mobility kwam vorig jaar een uitgebreide patentenportefeuille in handen van Google.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in