Overslaan en naar de inhoud gaan

Philips: 'Niet opnieuw gehackt'

Webwereld meldde vanochtend dat hackersgroep R00tbeer duizenden wachtwoorden zou hebben gestolen van Philips en die zou hebben aangeboden op internet. De hackers hebben een aantal kleine SQL-databases gekopieerd die gebruikersgegevens bevatten. Volgens R00tbeer zijn 197.000 wachtwoorden en 200.000 e-mail-adressen buitgemaakt. Ook namen, adressen en telefoonnummers zouden in het bezit zijn van de hackersgroep.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Niets nieuws gestolen

Philips reageerde vanmiddag met de mededeling dat het geen nieuwe zaak betreft. Het zou gaan om gegevens die tijdens een eerdere hack op 13 februari van dit jaar al zijn buitgemaakt. “Er is nu niets nieuws gestolen”, aldus een woordvoerder. In februari werden uit verouderde micro-sites, die Philips gebruikt voor marketingacties, klantgegevens gestolen. De websites zijn volgens Philips uit de lucht gehaald en er zouden maatregelen zijn genomen, zodat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren. Klanten zouden in april op de hoogte zijn gebracht van de diefstal.

Zeer onveilige opslagmethode

De gegevens zijn inmiddels van internet gehaald. Of de hackers dat zelf hebben gedaan, is niet duidelijk. Beveiligingsbedrijf Sophos heeft zich over de lijst met gestolen gegevens gebogen en stelt dat in een van de gekopieerde databases de wachtwoorden in platte tekst zijn opgeslagen. Onderzoeker Paul Ducklin beklaagt zich er op het Sophos-blog Naked Security niet alleen over dat dit een zeer onveilige opslagmethode is, maar dat de ontdekte wachtwoorden ook weer eens de klassieke wachtwoorden '12345' en 'qwerty' bevatten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in