Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenovo mikt op RT-tablets vanaf 300 dollar

Dat heeft de hoogste baas van Lenovo in Noord-Amerika gezegd tegen persbureau Bloomberg. Volgens David Schmook biedt Windows RT de beste kansen voor Lenovo om voet aan de grond te krijgen op de markt voor tabletcomputers. Dat is eenvoudig een kwestie van prijs: tablets met RT kun je al voor 300 tot 400 dollar aanbieden, terwijl die met Windows 8 600 tot 700 dollar moeten kosten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het van Windows 8 afgeleide Windows RT draait op tablets met een ARM-processor. Windows 8 zelf is alleen geschikt voor x86-processors van Intel en AMD. Tabletcomputers met beide besturingssystemen komen vanaf 26 oktober op de markt.

In eerste instantie vooral gericht op consument

Windows RT zal, nog steeds volgens Schmook, “tegen agressieve prijzen worden aangeboden aan de consument en in de detailhandel”. Hij denkt dat RT het goed zal doen, maar dat het in eerste instantie vooral een consumentenproduct zal zijn. Voor zakelijk gebruik ziet hij kennelijk vooralsnog meer in tablets met Windows 8.

Een prijs vanaf 300 dollar zou betekenen dat Lenovo minstens 100 dollar onder de prijs van een iPad 2 duikt en 200 dollar onder de prijs van de ‘nieuwe’, 3e generatie iPads. Voor een tablet met een beeldscherm van 10 inch is dat een aantrekkelijke prijsstelling. Er zijn wel goedkopere tablets, maar die hebben een scherm van circa 7 inch.

Topman is niet bang voor Surface van Microsoft

Een andere topmanager van Lenovo, algemeen directeur Yang Yuanqing, zei afgelopen week dat hij niet bang is voor de Surface van Microsoft. Volgens hem is Microsoft “gewoon nog een extra concurrent”, al is hij niet blij dat de leverancier van Windows zich ook op hardwaremarkt begeeft. Yang vertrouwt erop dat Lenovo betere tablets kan maken dan zijn concurrenten, Microsoft incluis.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in