Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordverlies bij HP

De pijn voor HP zit vooral bij de zakelijke IT-dienstverlening en de verkoop van pc's en laptops, maar ook bij de belangrijke onderdelen 'Imagaging and Printing' en 'Enterprise Servers, Storage and Networking' liepen de inkomsten substantieel terug.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Weinig plezier van aankoop EDS

Op jaarbasis gerekend slonk HP's omzet in de verslagperiode met 5 procent naar 29,7 miljard dollar. Genoeg voor een keurig kwartaalwinstje van circa 2 miljard dollar, ware het niet dat de het bedrijf zich genoodzaakt zag ruim 10,5 miljard af te schrijven op de waarde van bedrijfsonderdelen en bijna 1,9 miljard opzij te zetten voor herstructureringen.

De aanleiding voor de deze 'eenmalige' maatregelen is gelegen in gang van zaken bij het bedrijfsonderdeel Services, dat grotendeels bestaat uit het in 2008 voor 13 miljard dollar overgenomen IT-servicesbedrijf EDS. Daar kachelden de kwartaalinkomsten in een jaar tijd met 276 miljoen achteruit, wat zich bijna een-op-een vertaalde in een teruggang in de brutowinst over deze activiteiten.
Bij Personal Systems lukt het wel de kosten te drukken, met als gevolg dat de daar meer dan driemaal zo grote teruggang in de omzet een veel beperkter negatieve impact had op de bijdrage aan de bruto winst van het concern.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in