Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple krijgt patent op dunner, beter touchscreen

Het patent ‘Touch screen liquid crystal display’ (nr. 8.243.027) beschrijft meerdere methoden om de aanraaksensoren in het lcd-scherm te integreren. Bij de bestaande aanraakschermen ligt de ‘aanraak-laag’ bovenop het eigenlijke scherm, wat het totale scherm dik maakt. De technologie in de iPhone 4S wordt ‘glass-on-glass’ of ‘on-cell’ genoemd. De nieuwe technologie heeft de naam ‘in-cell’ gekregen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Bij de huidige touchscreens van Apple is de aanraakgevoelige laag ingepakt tussen het eigenlijke scherm en een beschermende glaslaag. Bij een ‘in-cell’ touchscreen is die beschermende glaslaag niet nodig omdat de liquid crystal-laag en de aanraaksensoren worden samengevoegd in één structuur. De integratie van de twee elementen kan volgens het patent op meerdere manieren gebeuren.

Betere gebruikerservaring

Eén van die manieren kan bovendien zorgen voor een betere touch-ervaring door de elektroden van een in-plane-switching scherm (IPS), zoals het Retinascherm in de iPhone 4S, niet alleen gebruikt kunnen worden om het scherm op te bouwen, maar ook om aanrakingen te registreren. Daarmee kan een hogere aanraak-resolutie worden verkregen. Anderzijds kan een aantal aanraak-pixels gegroepeerd worden om een gecombineerd aanraak-signaal te genereren, met een lagere resolutie.

Eerder gingen al geruchten dat Apple de in-cell-schermen in de nieuwe generatie iPhone wil toepassen. Zo zouden de toestellen kleiner en lichter kunnen worden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in