Overslaan en naar de inhoud gaan

Steve Jobs had wel oren naar 7-inch iPad

De visie van de in oktober 2011 overleden Jobs kwam aan het licht tijdens de rechtszaak tussen Apple en Samsung over hun hoog opgelopen patentconflict. Op de zitting van vrijdag presenteerde de advocaat van Samsung als bewijsmateriaal een mailtje van Eddy Cue, senior vicepresident software & services van Apple. De mail kwam aan de orde tijdens het kruisverhoor van Scott Forstall, die verantwoordelijk is voor het besturingssysteem iOS van de iPhone, iPad en iPod touch.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Softwarebaas Apple zag markt voor 7-inch tablet

Cue probeerde zelf enige tijd een kleine Galaxy Tab uit. In het mailtje aan waarnemend Apple-CEO Tim Cook, Scott Forstall en marketingbaas Phil Schiller schreef Cue op 24 januari 2011: “Ik geloof dat er een markt zal zijn voor 7-inch [tablets] en dat we er eentje moeten maken. Ik heb dit diverse malen aan Steve [Jobs] gezegd en de laatste keer leek hij er erg voor te porren. Ik vond e-mail, boeken, Facebook en video op een 7-inch tablet erg aantrekkelijk. Webbrowsen is beslist het zwakste punt, maar nog altijd bruikbaar.”

Cue reageerde op een artikel op de nieuwssite GigaOM, waar een redacteur schreef dat hij zijn eigen iPad na 9 maanden weer had verkocht ten gunste van een Samsung Galaxy Tab 7. De redacteur vond de iPad te groot en te zwaar om overal mee naartoe te nemen. Cue schreef dat hij het met de meeste ideeën in het artikel op GigaOM eens was, "behalve met het daadwerkelijk wegdoen van de iPad".

Veel speculaties over komst van 'iPad Mini'

De laatste maanden zijn de speculaties over de komst van een 7-inchversie van de iPad opgelaaid. Er zijn hardnekkige geruchten uit het circuit van toeleveranciers van onderdelen dat Apple zo’n kleiner model op stapel heeft staan. Deze ‘iPad Mini’ zou mogelijk dit najaar, ruim voor de feestdagen, op de markt komen.

Tot dusver is altijd aangenomen dat Steve Jobs fel gekant was tegen suggesties om een kleinere tablet uit te brengen. Jobs zou hebben gezegd dat je bij zo’n iPad schuurpapier moet meeleveren omdat de vingers van de gebruiker te dik zijn om het apparaat te bedienen.

In 7-inch-segment kan Apple stevige concurrentie krijgen

De eerste 3 generaties van de iPad hadden allemaal een beeldscherm van 9,7 inch (24,5 cm). Als Apple inderdaad met een iPad in de 7-inchklasse op de proppen komt, dan heeft het bedrijf stevige concurrentie te duchten. Met de huidige iPad kan Apple goed op prijs concurreren, maar veel Androidtablets van 7 inch zijn al voor 250 euro of minder te koop.

Webwinkel Amazon heeft in de VS veel succes met zijn Kindle Fire en Google introduceerde afgelopen maand de Nexus. Ook Samsung heeft 7-inch-versies van de Galaxy Tab en de PlayBook van RIM – die inmiddels sterk in prijs is verlaagd - heeft ook zo'n scherm.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in