Overslaan en naar de inhoud gaan

Frankrijk laat anti-piraterijbeleid versterven

De vorige president Nicolas Sarkozy kwam in 2008 met een omstreden wet op de proppen die internetaanbieders oplegde de toegang tot het web af te sluiten wanneer iemand driemaal betrapt was op het misbruik van auteursrechten. Hij richtte een organisatie op genaamd Hadopi, die moest toezien op de naleving van de bescherming van het auteursrecht. Daarbij lag de nadruk op de bescherming en promotie van de Franse cultuur. Hadopi en de maatregelen hebben niet het gewenste effect gehad.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Afsluiten disproportioneel

De nieuwe Franse minister van cultuur, Aurélie Filippetti, heeft in een interview met Le Nouvel Observateur aangegeven het budget van Hadopi stevig in te perken. "12 Miljoen euro per jaar en 60 ambtenaren zijn wat veel voor het versturen van een miljoen e-mails." Ook vindt zij de gedwongen afsluiting van internet een disproportioneel middel om het beoogde doel te bereiken. Inmiddels is een commissie ingesteld die de maatregelen van Sarkozy evalueert. Filippetti belooft in september meer duidelijkheid te geven over de toekomst van Hadopi.

Meer betaalbare legale content

Filippetti lijkt met haar nieuwe koers meer de lijn te volgen die is uitgezet door Eurocommissaris Neelie Kroes. Zij wil licentiemodellen vereenvoudigen en zo de mogelijkheid creëren voor een groter aanbod van betaalbare legale content.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in