Overslaan en naar de inhoud gaan

Rackspace komt met eigen open cloud

Algemeen directeur Lanham Napier van Rackspace zegt: "We veranderen hiermee het cloudlandschap en we zijn meteen de eerste die volledig gebruik maakt van de onderdelen van OpenStack. Het zal voor andere aanbieders en de gebruikers wel even wennen zijn." De technieken van OpenStack zijn verwerkt in cloudservers en cloud-databases van Rackspace.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Gedreven ondersteuning

De gebruikers van Rackspace cloud computing kunnen een beroep doen op bijzondere ondersteuning. "We noemen dat Fanatical Support, om aan te geven dat de wensen en noden van de gebruiker steeds voorop staan en dat we alles zullen doen om gerezen problemen op te lossen. Door gebruik te maken van OpenStack zijn we denkelijk wel verlost van problemen die te maken hebben met gesloten omgevingen. Ga je met zo'n gesloten cloudomgeving werken dan kan je problemen krijgen als je wil overstappen. Het is soms een hele toer om je gegevens weer uit de ene cloud te halen om ze door te sluizen naar een andere", aldus Napier.

Snel installeren

Een van de ontwerprichtlijnen van OpenStack is, dat de technologie eenvoudig in het gebruik moet zijn, vanaf het begin. In de praktijk wil dat zeggen dat een cloudomgeving zeer snel te realiseren is. Bij tests hebben de technici van Rackspace een cloud met 200 nodes weten te bouwen in iets minder dan 20 minuten. De technologie maakt het mogelijk om verschillende omgevingen op dezelfde manier te behandelen. Napier: "Het maakt niet uit of iemand een private of een publieke cloud wil bouwen, of dat in eigen huis gebeurt of ergens anders en of er apparatuur van verschillend fabrikaat wordt toegepast."

Rackspace heeft voor het beheer en de bediening van de cloud een nieuwe console ontwikkeld. Dit Control Panel werkt met een grafische interface en stelt een aantal hulpmiddelen ter beschikking om in de wolk snel een bepaalde server te kunnen vinden. Er kan worden gezocht op servernaam, server-tag of desgewenst op IP-adres. Het reconfigureren van delen van een cloud vergt een paar klikken met de muis.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in