Overslaan en naar de inhoud gaan

Octrooizaak Apple-Samsung start met discussie over bewijs

Het proces begon met de selectie van tien juryleden. Enkele opgeroepen potentiële juryleden bleken banden te hebben met Apple en werden uitgesloten. Zo werd een medewerker van Apple geselecteerd en een vader van een Apple-medewerker, die nota bene op de juridische afdeling werkzaam was.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Apple wilde protest aantekenen tegen een ander potentieel jurylid dat als ontwerper bij Google werkt, één van de grote rivalen van het bedrijf uit Cupertino, maar rechter Koh liet doorschemeren zo’n verzoek af te wijzen. De man had verklaard de zaak eerlijk en onpartijdig in te gaan en liet doorschemeren regelmatig Apple-producten aan te schaffen, ondanks dat hij bij Google werkt. Uiteindelijk behoorde de man overigens niet tot de tien geselecteerde juryleden.

Onmiddellijk in de haren

Nadat de juryselectie was afgerond, volgden de openingspleidooien, waarvoor de bedrijven ieder anderhalf uur kregen toegewezen. Volgens Amerikaanse media vlogen de advocaten van beide smartphone-producenten elkaar onmiddellijk in de haren over bewijsmateriaal dat Samsung wilde inbrengen. Door tijdgebrek schoof een deel van de openingspleidooien door naar vandaag, dag 2 van de langverwachte rechtszaak.

Voorlopig hoogtepunt

Apple en Samsung beschuldigen elkaar over en weer van schending van patenten bij hun smartphones en tabletcomputers. Voor de rechtbank in Californië eist Apple een schadevergoeding van meer dan 2,5 miljard dollar van Samsung. De Amerikaanse zaak is een voorlopig hoogtepunt in de wereldwijde strijd om octrooirechten tussen beide technologiegiganten. Apple en Samsung staan inmiddels in tien landen in zo’n 20 rechtszaken tegenover elkaar. Lees hier meer over de achtergrond van de omvangrijke octrooizaak.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in