Overslaan en naar de inhoud gaan

Systeem van KLPD nog steeds gebrekkig

Nu blijkt, dat er nog niet al te veel is gedaan om dat aanvalsplan in werking te zetten. Kamerlid Kooiman van de SP heeft er vorige maand vragen over gesteld. Uit de antwoorden van de minister blijkt niet echt veel goeds.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Geen gegevensbeheer

Kooiman wilde om te beginnen weten of het waar was dat binnen het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) geen gegevensbeheer is ingericht op de Basisvoorziening Handhaving (BVH). Uit het antwoord van de minister kan worden geconcludeerd dat er inderdaad nog geen adequaat beheer is. "Na uitvoering van de reorganisatie van de beheersdiensten binnen het KLPD in 2011 is het functioneel beheer van de BVH in eerste instantie ingericht bij een van de bedrijfsvoeringsdiensten. Daarna zijn enige wijzigingen doorgevoerd en in oktober van dit jaar is het gegevensbeheer weer volledig ingericht", aldus Opstelten

Verkeerde verdachten

Kooiman vraagt zich ook af, in hoeverre personen onterecht in het systeem verzeild kunnen raken. Opstelten: "Het is niet geheel uit te sluiten dat in een zeer beperkt aantal gevallen, personen onterecht als verdachte in het systeem staan vermeld. De in gang gezette verbeterplannen om dit te voorkomen worden binnen een redelijke termijn geëffectueerd." Ook hier zal nog actie ondernomen moeten worden.

Onvoldoende

Kooiman signaleert dat de gegevensopslag binnen het systeem niet voldoet aan de eisen, en wil van de minister weten wat hij daar aan denkt te gaan (laten) doen. Opstelten: "Zoals uit het antwoord op de eerste vraag en uit de externe audit van februari dit jaar blijkt, voldoet het gegevensbeheer van de BVH bij het KLPD op dit moment nog niet geheel aan de door de Wet politiegegevens (Wpg) gestelde eisen. De verbetervoorstellen, die mede naar aanleiding van dat auditrapport ontwikkeld zijn, zullen per oktober 2012 zijn gerealiseerd. Voor het eind van dit jaar zal dan nogmaals door een externe auditor worden gecontroleerd."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in