Overslaan en naar de inhoud gaan

Exact sleutelt aan software en aan RvC

De omzetgroei, met 3,2% naar 109 miljoen euro over de eerste helft van het boekjaar 2012, berust niet in de eerste plaats op licentieverkopen, maar op levering van diensten rond de software. Exacts licentie-inkomsten namen zelfs af, met 7,8% op jaarbasis. Wat de softwareverkopen betreft, is Exact Online de enige noemenswaardige groeier.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Maar het op het eerste gezicht spectaculaire groeipercentage van 48% verliest wel enige glans als het totale volume van 6,6 miljoen euro in ogenschouw wordt genomen. Het huidige Online-portfolio bestaande uit oplossingen voor in- en verkoop en tijdschrijven wordt naar verwachting in de loop van dit jaar aangevuld met modules voor productieplanning en klant-/relatiebeheer.

Jaarlijks 8 miljoen euro besparen

Geografisch gezien draaien vooral de activiteiten in de VS – na verkoop van Orisoft – goed, met een omzetgroei van 6,7% . Benelux is met 1,2% teleurstellend te noemen en de overige buitenlandse activiteiten zijn met 9,3% krimp ronduit problematisch. Intussen loopt bij Exact een reorganisatieprogramma waarvoor een voorziening van 9,1 miljoen is uitgetrokken, en waarmee de de in april aangetreden bestuursvoorzitter Erik van der Meijden een kostenverlaging van 8 miljoen euro op jaarbasis denkt te realiseren.

Nieuwe commissarissen

Het aantreden van de van Getronics/KPN afkomstige Van der Meijden en de nieuwe CFO Onno Krap, vorige maand, wordt door Exact aangegrepen om ook maar meteen de bezem te halen door de Raad van Commissarissen, waar voorzitter Rolf Deves vervroegd vertrekt en Peter van Haasteren, Evert Kooistra en Willem Cramer worden voorgedragen als nieuwe leden. Thierry Schaap wordt de nieuwe voorzitter van de RvC.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in