Overslaan en naar de inhoud gaan

Capgemini Benelux valt opnieuw zwaar uit de toon

De groepsomzet van Capgemini kwam het eerste halfjaar uit op 5,15 miljard euro. Een groei van 8,3 procent vergeleken bij het eerste halfjaar van 2011. Ook de operationele marge steeg: van 6,1 naar 6,4 procent. Aan nieuwe opdrachten haalde Capgemini ter waarde van 5,1 miljard binnen. Iets minder dan vorig jaar in het eerste halfjaar. Maar de verkoop trekt wel aan: in het tweede kwartaal van dit jaar haalde Capgemini 7,6 procent meer opdrachten binnen dan in het eerste.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De 'book-to-bill-ratio', de verhouding tussen opdrachten in portefeuille en gefactureerde omzet, steeg daarbij van 1,09 naar 1,16.

Omzet in Benelux 10 procent onderuit

Het mogen inderdaad - zoals algemeen directeur Paul Hermelin ze karakteriseerde - solide resultaten heten. Maar dat geldt niet voor de Benelux. De omzet daalde hier met ruim 10 procent, en de operationele marge zakte terug tot 4,5 procent. Over heel 2011 gerekend zakte de omzet ook al, met 4 procent. Maar toen haalde Capgemini in de Benelux nog wel een operationele marge van 7,4 procent.

Eerder werd al bekend dat Capgemini gaat ingrijpen bij de Nederlandse vestiging. De huidige kwartaalcijfers suggereren, dat daar binnen de Benelux ook het probleem zit: bij de financiële cijfers wordt gewag gemaakt van een voorziening van 75 miljoen euro voor herstructurering, en dat bedrag is volgens de toelichting voornamelijk bedoeld voor de turnaround in Nederland.



Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in