Overslaan en naar de inhoud gaan

Tablets verbeteren voorlichting in OV Rotterdam

De RET gebruikt de tablets om te beginnen voor informatievoorziening aan de klanten. De RET-medewerkers hebben met de tablet altijd de meest actuele reisinformatie bij de hand. En daarbij kunnen ze met plattegronden op het scherm reizigers die enigszins verloren op de perrons staan, makkelijk de weg wijzen
Business
Shutterstock
Shutterstock

Daarnaast gebruikt de RET de tablets ook voor informatie-uitwisseling met zijn medewerkers. Zich op het werk melden en het invullen van dagstaten en andere formulieren gaat voortaan via de tablet, in plaats van op papier/per fax. En ook de schaderapporten worden voortaan met de tablet opgesteld. Met als voordeel dat bij die rapporten meteen ook foto's en video's kunnen worden opgeslagen. In totaal heeft de RET 300 features voor de tablet ontwikkeld, die via Mobile Device Management worden aangeboden en beheerd.

Samsung met 7-inchscherm het meest ideaal

De RET heeft verschillende tablets getest. Welke dat waren, is niet gespecificeerd. Maar de keus viel uiteindelijk op de Galaxy Tab 7.0 Plus. Vooral het 7-inchscherm speelde daarbij kennelijk een doorslaggevende rol. Voldoende groot voor de functies die de RET voor ogen had, en klein genoeg om in een zak van de bedrijfskleding te passen.

Voor de volledige uitrol moet de RET nog wel wat sleutelen aan het bereik op een aantal metrostations. Onder de grond is de communicatie met de tablets niet overal van voldoende niveau.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in