Overslaan en naar de inhoud gaan

Licentieverkoop SAP overtreft verwachtingen

Analisten waren in doorsnee uitgegaan van een kwartaalomzet van 977 miljoen euro. SAP zelf rekende op een toename van de licentieverkoop met 15 tot 20 procent. Sectoren als de financiële dienstverlening en de detailhandel droegen sterk bij aan de omzetgroei, aldus SAP.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De operationele winst steeg met 15 procent naar 1,17 miljard euro. Dat bedrag is wel in overeenstemming met de verwachtingen die analisten hadden.

Nieuwe producten droegen bij aan omzetgroei

De omzet kreeg vorig kwartaal een impuls van nieuwe producten, waaronder applicaties voor mobiele apparatuur en het databaseproduct Hana. Ook de vraag naar software voor cloud computing bleef zich sterk ontwikkelen. Met dergelijke nieuwe producten hoopt SAP de omzet in 2015 te hebben opgestuwd tot meer dan 20 miljard euro. Ter vergelijking: in 2011 werden de boeken gesloten met een jaaromzet van 14,2 miljard euro.

De groei in het 2e kwartaal komt voor een deel uit acquisities. Afgelopen kwartaal nam SAP bijvoorbeeld Ariba – leverancier voor het beheer van inkoopprocessen in bedrijven - over voor 4,3 miljard dollar. Vorig jaar maakte SAP zich voor 3,4 miljard dollar al meester van SuccessFactors.

Geen nieuwe prognose voor hele boekjaar

SAP biedt in zijn voorlopige kwartaalbericht geen nieuw perspectief op zijn verwachtingen voor het hele boekjaar. In januari zei het bedrijf nog te rekenen op groei van de omzet uit software en bijbehorende diensten met 12 procent. De operationele winst zou kunnen uitkomen tussen 5,05 en 5,25 miljard euro.

Op 24 juli rapporteert SAP de volledige cijfers over het 2e kwartaal.

SAP is witte raaf in softwareland

De meevallende cijfers van SAP – het bedrijf zelf spreekt van de “beste 2e-kwartaal performance ooit” - steken positief af bij die van sommige andere leveranciers in de softwaresector. Het Indiase Infosys maakte donderdag teleurstellende cijfers bekend en stelde naar aanleiding daarvan zijn prognose voor het hele boekjaar, dat tot eind maart 2013 loopt, naar beneden bij. Ook de Zwitserse leverancier van financiële software Temenos zwakte gisteren zijn omzetverwachting af. Vorige week rapporteerde Informatica, leverancier van software voor data-integratie, al een daling van omzet en winst. Dat werd vooral toegeschreven aan het inzakken van de vraag in Europa.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in