Overslaan en naar de inhoud gaan

Digg voor een spotprijsje van de hand

Digg begon in 2004 met een simpel, maar doeltreffend idee: websurfers konden elkaar via de site op nieuwsverhalen attenderen, en door een scoresysteem kwamen daarbij de beste verhalen bovendrijven.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Dat idee sloeg snel aan. Oprichter Kevin Rose haalde er in 2006 zelfs een voorpaginavullend portret op BusinessWeek uit. De aankeiler: 'Hoe Deze Jongen $ 60 Miljoen Verdiende In 18 Maanden'. In de herfst van 2008 wist Digg voor de verdere ontwikkeling 29 miljoen dollar risicokapitaal op te halen; de totale waarde van het bedrijf werd toen op 164 miljoen dollar geschat.

Aantal bezoekers aan Digg gehalveerd

De opkomst Twitter en Facebook en rechtstreekse concurrenten als Reddit en Stumbleupon deden het bezoek aan de site van Digg echter geen goed. Een mislukt herontwerp hielp ook al niet echt. Eind vorig jaar was het aantal bezoekers gehalveerd tot maandelijks nog zo'n 5 miljoen.

Investeringsmaatschappij betaworks, dat onder andere ook Bitly onder zijn hoede heeft, meldt nu dat het Digg heeft overgenomen. De dienst zal in afgeslankte vorm worden samengevoegd met News.me, meldt betaworks. News.me stuurt aan inschrijvers links toe van nieuwsberichten waar vrienden en kennissen op Twitter en Facebook over praten.

Miljoenen aan risicokapitaal verbrand

betaworks heeft niet bekendgemaakt wat het voor Digg heeft betaald, maar The Wall Street Journal meldt op gezag van drie bronnen dat het 500.000 dollar was. Ook als dat een onderschatting is, zullen risico-investeerders een forse aderlating ondergaan. Volgens Crunchbase is in totaal voor 45 miljoen dollar aan risicokapitaal in Digg gestoken. En dat zal betaworks er zeker niet voor betaald hebben.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in