Overslaan en naar de inhoud gaan

Chrome voor iOS populair in App Store

In de Verenigde Staten bereikte Chrome voor iOS vrijdag zelfs de toppositie in de ranglijst van gratis apps, meldt Computerworld. In Nederland moet Chrome alleen het muziekspel Song Pop laten voorgaan.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De nieuwe browser, die al langer op de markt is voor smartphones met Android, kwam vorige week donderdag beschikbaar in de App Store van Apple. Eerder die dag had Google Chrome voor iOS al aangekondigd op een conferentie voor ontwikkelaars.

Overwegend positieve beoordelingen van gebruikers

In de App Store krijgt Chrome overwegend positieve beoordelingen van gebruikers. Het product scoort in Nederland 4,5 sterren (op een schaal van 0 tot 5) bij 409 beoordelingen. In de VS gaf tot vrijdagavond 19 uur (Nederlandse tijd) 80 procent van ruim 3700 gebruikers de nieuwe browser zelfs 5 sterren.

Net als alle andere apps voor iOS die toegang hebben tot internet moet Chrome voldoen aan strikte eisen van Apple. Dit betekent onder andere dat Chrome verplicht gebruikmaakt van dezelfde ‘engine’ voor het weergeven van webpagina’s als Safari, de standaard geïnstalleerde browser van Apple zelf. De JavaScript-engine van Chrome is dezelfde als die standaard in de WebKit van IOS is ingebouwd.

Chrome gehandicapt met JavaScript

Apple is wat JavaScript betreft zelfs in het voordeel omdat Safari sinds iOS 4.3 gebruikmaakt van de verbeterde Nitro-engine, voorzien van een ‘just-in-time’ compiler. Google heeft een verbeterde JavaScript-engine met een soortgelijke compiler in huis, maar mag die volgens de spelregels van de App Store niet gebruiken op de iPhone en iPad. Daardoor voert Chrome voor iOS JavaScript-code veel trager uit dan Safari.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in