Overslaan en naar de inhoud gaan

NVIDIA reageert op gevloek van Linux-bedenker

Torvalds kritiek draait om de weigerachtige houding van NVIDIA om Linux te ondersteunen op zijn grafische processor Optimus.
Torvalds
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

NVIDIA heeft nu een algemene verklaring uitgegeven over zijn opstelling ten opzichte van open source. Het bedrijf zegt dat het wel degelijk belang hecht aan de ondersteuning van open source en Linux. De Optimus notebooktechnologie is echter exclusief ontworpen voor Windows 7. Het opensourceproject Bumblebee heeft desondanks de notebook geschikt gemaakt voor zijn eigen platform en NVIDIA zegt daarop de installer en readme-bestanden te hebben aangepast om het gebruik van Bumblebee makkelijker te maken.

Eigen code eerst

Verder zegt NVIDIA te begrijpen dat veel mensen een uitgebreidere documentatie van de NVIDIA-GPU's zouden willen of een actievere betrokkenheid van het bedrijf bij de Linux-kernelgemeenschap. "We hebben de keuze gemaakt Linux te ondersteunen op de GPU door de 'NVIDIA common code' aan te passen in plaats van de 'Linux common infrastructure' toe te passen", zegt het bedrijf in de verklaring. "Niet iedereen is daar even gelukkig mee, maar het is voor ons de beste manier om een constante gebruikservaring te garanderen met onze GPU's ongeacht het besturingssysteem of hardwareplatform".

NVIDIA wijst er op dat een reeks andere GPU's van het bedrijf wel overweg kan met Linux en dat het bedrijf een actieve deelnemer is in de ARM-Linux kernelontwikkeling.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in