Overslaan en naar de inhoud gaan

Man met miljoen rekeningnummers blijft vast

Het is nog niet zeker of alle nummers horen bij ING-bankrekeningen, zoals justitie eerder in het nieuws bracht. De verdachte zou de rekeningnummers hebben opgeslagen op zijn computer in een map met de naam ‘project ING’. De bank liet eerder weten dat De V. niet heeft ingebroken in zijn computersysteem.
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

De Rotterdammer verzamelde de nummers tussen juli 2011 en begin maart 2012. De verdachte is volgens een woordvoerder van ING aan gegevens gekomen door de zogeheten 'Naam Nummer Controle', waarbij bij een betalingsopdracht via internetbankieren de naam van de rekeninghouder wordt getoond nadat het rekeningnummer is ingevoerd. Zo kan de klant direct zien aan wie hij de overboeking richt en worden verkeerde overboekingen voorkomen, aldus ING. Om de betaling daadwerkelijk te doen, zijn ook nog gebruikersnaam, wachtwoord en een TAN-code nodig. Met alleen naam en nummer kunnen criminelen volgens ING niks.

De V. wordt verder verdacht van het willen inbreken in de computersystemen van containeroverslagbedrijf ECT. Ook zou hij het systeem van een groothandel in drank en sigaretten hebben gehackt en zijn er minder zware verdenkingen, waarbij de man goederen zou hebben besteld op naam van mensen van wie hij op slinkse wijze persoonsgegevens had verkregen. De verdachte liep stage bij een ICT-bedrijf.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in