Overslaan en naar de inhoud gaan

Webwinkel voert 'IE7-belasting' in

"Door stroomlijnen van onze bedrijfsvoering met behulp van moderne technologie weten we onze prijzen laag te houden. Een van de zaken die ons daarbij danig in de weg zit, is het moeten zorgen dat onze site er ook goed uitziet voor wie 'm met een antieke browser als IE7 bekijkt" legt bestuursvoorzitter Ruslan Kogan uit.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Om de kosten voor het extra programmeerwerk voor de achterwaartse compatibiliteit enigszins terug te verdienen, brengt hij klanten nu een oplopende toeslag in rekening van 0.1 procent voor elke maand die sinds de introductie van IE7 verstreek. Wel wijst hij klanten er op dat ze deze de belasting kunnen ontwijken door over te stappen op een moderne browser, waarbij hij Mozilla Firefox, Safari, Opera en Google Chrome expliciet noemt en Microsofts IE9 opvallend vermijdt.

Hoop op overstap naar Firefox, Safari of Chrome

Het idee voor de belasting kwam bij Kogan op toen hij vaststelde dat zijn software engineers 'geobsedeerd' leken te zijn met de EI7-geschiktheid van de nieuwe versie van de site, terwijl slechts 3 procent van zijn klanten nog gebruik maakt van de deze in oktober 2006 door Microsoft gelanceerde webbrowser. "Dat bracht ongeveer evenveel werk met zich mee als de gecombineerde inspanning voor het programmeren voor Firefox, Safari en Chrome," legt de geagiteerde e-commerçant tegenover de BBC uit.

Kogan zegt niet te verwachten dat ook maar één klant de belasting daadwerkelijk zal betalen en er vooral op te hopen dat veel IE7-gebruikers overstappen op Firefox, Safari of Chrome.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in