Overslaan en naar de inhoud gaan

Oracles E-Business Suite lust Oracles Java 7 niet

Oracle lanceerde Java 7 bijna een jaar geleden, in juli 2011. Op 3 juli aanstaande zal het auto-updateproces in de Java Runtime Environment op Windows-pc's de Java-implementatie automatisch gaan bijwerken naar de nieuwste versie. In juli zou Oracle volgens de planning namelijk voor de laatste keer patches voor Oracle 6 uitbrengen. Maar de divisie die bij Oracle verantwoordelijk is voor de E-Business Suite is nog niet klaar voor de overstap.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ontwikkelraamwerk Forms kan niet overweg met Java 7

Men is nu bezig vast te stellen of de E-Business Suite overweg kan met Java 7. Daarbij is al wel duidelijk geworden dat er een probleem schuilt in Forms. Dat is strikt genomen geen onderdeel van de E-Business Suite, maar een raamwerk voor applicatie-ontwikkeling. Met behulp van Forms binnen de E-Business Suite ontwikkelde applicaties blijken vast te lopen, als op de desktop Java 7 draait. Of dat het enige probleem met Java 7 binnen de E-Business Suite is, is op dit moment nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk of het probleem zich ook bij andere Oracle-software kan voordoen.

Java 6 is voorlopig het advies

Oracle adviseert klanten met de E-Business Suite daarom met klem om Java 7 te weren van de desktops en de servers die betrokken zijn bij het draaien van de E-Business Suite-applicaties. Als men onverhoopt Java 7 al geïnstalleerd heeft, adviseert Oracle om die versie te deïnstalleren en terug te keren naar Java 6. Die versie blijft iets langer bruikbaar dan Oracle oorspronkelijk had gezegd. Eerder dit jaar had het bedrijf al besloten in ieder geval tot november patches voor Java 6 uit te brengen, om klanten meer tijd te geven voor de overstap naar Java 7.

Oracle heeft geen prognose afgegeven van de datum waarop het probleem zal zijn verholpen en de certificering van Java 7 voor gebruik bij de E-Business Suite wordt afgerond. Meer informatie over het probleem is te vinden op Oracles website.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in