Overslaan en naar de inhoud gaan

AMD vormt open hardwareconsortium

Het samenwerkingsverband heeft vorm van een stichting en is getooid met de naam Heterogeneous System Architecture (HSA). AMD werkt hierin samen met ARM, Imagination, MediaTek en Texas Instruments. Elk van de vier heeft al eerder met AMD samengewerkt. Het nieuws werd bekendgemaakt op de jaarlijkse AMD Fusion Conference, die in Londen wordt gehouden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Meer eenduidigheid

De HSA wil standaards definiëren voor wat 'heterogene omgevingen' worden genoemd. Het gaat dan om hardware waarbij geen restricties worden gesteld aan het aantal en het type processors. De standaards gelden voor enkelvoudige chips, maar ook voor multicore-processors en systemen waarin verwerkingseenheden van verschillend type worden gebruikt. Bij dat laatste gaan de gedachten vooral uit naar combinaties van gewone processors (CPU's) en grafische chips (GPU's).

Simpeler ontwikkelen

Met zo'n standaard wordt het leven voor de makers van software een stuk eenvoudiger. Ze hoeven hun applicaties niet meer handmatig aan te passen voor systemen met verschillende processoren. De applicaties hoeven voortaan alleen maar universele API's te gebruiken om toegang te krijgen tot verwerkingskracht. Aan de achterkant van de API wordt zo'n verzoek doorgesluisd naar de aanwezige componenten binnen de hardware. In de praktijk zou dit betekenen dat een programma zowel op een eenvoudige pc als op een supercomputercomplex kan draaien.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in