Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN levert zijn eerste IPv6-verbinding

De eerste IPv6-klant van KPN is een bedrijf actief in de modebranche dat veelvuldig communiceert met toeleveranciers in Azië. Het gebrek aan IPv4-adressen treedt in die regio nu al op waardoor de communicatie over internet problemen oplevert. Het bedrijf wil niet met naam in de publiciteit komen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Vooralsnog levert KPN een IPv6-only verbinding. Later dit jaar krijgen klanten die IPv6-verbindingen aanvragen een zogeheten dual stack-verbinding waarbij het netwerk altijd eerst probeert via IPv6 een verbinding op te zetten, maar als dat niet lukt snel terugvalt op het oude IPv4-protocol.

KPN is niet de eerste aanbieder die IPv6 levert. KPN-dochter XS4ALL bijvoorbeeld activeert al ruim een jaar IPv6 bij elke klant die daar om vraagt. Vanaf vandaag zet XS4ALL IPv6 zelfs standaard aan - naast IPv4 - bij elke nieuwe klant. Volgens Pieter van Kouwenhoven van KPN Innovatie Network & IP access maakt XS4ALL weliswaar gebruik van de onderliggende infrastructuur van KPN, maar zitten er aanzienlijke verschillen in de hogere lagen van de netwerken.

Later dit jaar IPv6 standaarddienst

Daarom biedt KPN IPv6 nu in een proefsituatie aan klanten aan. Vanaf oktober verwacht KPN de kinderziekten uit de dual stack-aanpak te hebben zodat de kwaliteit voldoet aan de normen voor de grootzakelijke markt. Later dit jaar krijgt het midden- en kleinbedrijf bij een Ondernemingspakket Internet Plus Bellen standaard een IPv6 en een IPv4-adres.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in